Skip to content

Storitve ki jih izvajamo v našem salonu v Postojni

KOPANJE

Glede na vrsto, dolžino in gostoto dlake izberem vrsto profesionalnega šampona in balzama/maske za vsakega kužka posebej. Kopanje je načeloma zelo prijetno za oba, ker se kuža v topli vodi sprosti in ko mi začne zaupati, tudi vidno uživa.

SUŠENJE

S profesionalnim fenom za sušenje kužka osušim. Vedno pazim, da je dlaka popolnoma suha, saj tako preprečimo razvoj bakterij in neprijetnih vonjav. Dlako, ki je kodrasta med sušenjem krtačim, da jo pripravim na striženje.

STRIŽENJE

Večino kužkov strižem kombinirano, s strojčkom in s škarjami. Odvisno od frizure, ki jo želi lastnik ali vrsto dlake. Tudi škarij je veliko različnih, odvisno kaj strižemo in kakšen učinek želimo ustvariti. Pri vsakem kužku se odločim individualno, katero tehniko striženja bom uporabila.

IZČESAVANJE

Glede na vrsto dlake izberem pravilen pripomoček in češem po celi dolžini dlake, od korena in v smeri rasti dlake, pramen po pramen. Če je kakšen vozelj ga razčešem s primernimi pripomočki. Izčesavam tudi odmrlo dlako, ki v primeru, da se ne odstranjuje sproti lahko povzroči vozlje, kar je zelo neprijetno za kužka, saj ga vozlji cukajo in koža pod njimi ne diha. Jer koža ne diha, se lahko naredijo izpuščaji, srbečica in glivična obolenja. Če je zavozlanost velika je potrebno kužka obriti, kar pa seveda ne maramo početi, razen če je res nujno.

TRIMANJE

Je poseben postopek odstranjevanja odmrle, najdaljše dlake. Za to lahko uporabimo kar svoje prste, kamen ali poseben nožek. Ta postopek ne moremo izvajati na vseh pasmah, ampak samo na določenih, ki imajo že v osnovi resasto (žimasto) dlako: šnavcer, višavski terier, airedalski terier, fox terier, cairn terier, resasti jazbečar in drugih.

Trimanje izvajamo v rednih časovnih intervalih na 6 tednov in tako ustvarjamo vedno nove in nove plasti dlake. Dolga se odstrani, kratki sloj pa ostane.

BRITJE BLAZINIC IN KRAJŠANJE NOHTOV

Dlako med blazinicami psov obrijem, nohte pa skrajšam s posebnimi kleščami, pri tem pa pazim, da ne uščipnem v živec, ker to kužka zaboli in priteče kri. Če se to zgodi, si kuža zelo dobro zapomni in naslednjič se bo na vse pretege branil krajšanja nohtov. Blazinice in smrček namažemo z naravnim mazilom.

ČIŠČENJE UŠES

Iz ušesnega kanala odstranim dlako in uho očistim s posebno tekočino, ki preprečuje razvoj bakterij in odstranjuje nečistočo in ušesno maslo. Če kužka dlje časa ne pripeljete na nego je to sigurno stvar, ki jo je potrebno urediti doma in jo tudi lahko opravite sami.

UVAJANJE MLADIČA V NEGO DO 6. MESECA GRATIS

Uvajanje mladička je zelo pomembno, saj določene pasme potrebujejo nego celo življenje. Mladiči veliko lažje in hitreje sprejemajo nove zvoke in celoten postopek nege. Iz tega razloga vam tudi prvo uvajanje v nego do 6 meseca starosti podarim. Nagrajujem jih s priboljški, na nevsiljiv način jim predstavim pripomočke za nego, jih dam za povohat in nadaljujem samo, dokler jim je prijetno, brez prisile. Mladič postopno spoznava zvoke sušilnika, brivnika in škarij. Po potrebi jim skrajšam krempeljčke, pobrijem dlako med blazinicami, skrajšam dlako okrog oči in intimnih predelih, očistim ušesa. Celotno uvajanje je lastnik mladička prisoten. Pogovorimo se o negi na domu, odgovarjam na vprašanja in svetujem o nakupu pravih pripomočkov za nego doma. Obdobja med uvajanji so med 14 in 28 dni in se sproti dogovarjamo.